TRANSPORTNE VIJESTI KOLNICI SU MJESTIMICE VLAŽNI I SKLISKI

KOLNICI SU MJESTIMICE VLAŽNI I SKLISKI

kolnici su mjestimice vlažni i skliski
U sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle. Moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Za sve skupine vozila otvoreni su:
 • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
 • autocesta A7 Orehovica-Draga-Šmrika;
 • državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split;
 • stara cesta kroz Gorski kotar Karlovac-Delnice-Rijeka (DC3);
 • Jadranska magistrala (DC8);
 • državna cesta DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;
 • Paški i Krčki most.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu na cestama u Lici:
 • DC42 Poljanak-mjesto Poljanak;
 • DC50 Žuta Lokva-Lički Osik;
 • DC52 Špilnik-Korenica;
 • DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno;
 • ŽC5103 Dobroselo-Brotnja;
 • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
Zagrebačka obilaznica (A3, A1):
 • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
 • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje;
 • do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
 • zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka od 27. veljače do 27. travnja vozit će se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (smjer Bregana) sa po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine 40 km/h. Postavljanje prometne signalizacije trajat će od 24. veljače do 27. veljače, a uklanjanje iste od 27. travnja do 29. travnja.
Autocesta A4 Goričan-Zagreb:
 • zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) promet teče dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Za sav promet zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Najava izvanrednog prijevoza i radova:

 • od 27. do 28. veljače 2020. godine, 45 (četrdeset i pet) pripadnika 1. mehanizirane bojne „TIGROVI“, Gardijske mehanizirane brigade, Hrvatske kopnene vojske provodi pješačku hodnju na relaciji Petrinja – Sunja – Hrvatska Kostajnica državnom cestom u dužini od 47 kilometara u povodu završetka obuke novopridošlih vojnika u sastav 1. mehanizirane bojne „TIGROVI“, 27. veljače 2020. od 09:00 do 18:00 sati. na relaciji Petrinja – Gornje Komarevo - Sunja 28. veljače 2020. od 08:00 do 13:00 sati na relaciji Sunja – Majur – Hrvatska Kostajnica.
 
PREPORUKE ZA PUTOVANJE U ITALIJU

Obzirom na trenutno stanje s velikim brojem zaraženih korona virusom (COVID-19) u pokrajinama Lombardija i Veneto na sjeveru Italije, u potpunosti prenosimo preporuke za putovanje koje je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (https://mmpi.gov.hr/aktualno/prometne-informacije/corona-virus-obavijesti/22110), izdalo dana 25. veljače 2020. na svojim internetskim stranicama.

OBAVIJEST ZA PRIJEVOZNIKE / Coronavirus (COVID -19)

S obzirom da za neke pokrajine ili države u kojima ima velik broj oboljelih ili brzo raste broj oboljelih, a trenutno nemamo dovoljno podataka o zemljopisnoj proširenosti infekcije i lakoći prijenosa s čovjeka na čovjeka na tim područjima, odlučeno je da se ta područja proglasi područjem zahvaćenim epidemijom.
U ovom trenutku područja zahvaćena epidemijom su cijela kontinentalna Kina, Koreja i pokrajine Lombardija i Veneto u Italiji.
Zabrane putovanja u ta područja nema, niti nema zabrane dolazaka ljudi iz tih područja u Hrvatsku.
Međutim, svim putnicima pa tako i prijevoznicima preporučuje se odgađanje ili otkazivanje putovanja u ta područja ako putovanja nisu nužna. Ako je putovanje nužno, treba se držati pravila čuvanja zdravlja na putovanju, koja su objavljena, između ostaloga i na web stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odnosno na https://www.hzjz.hr/
Dodatan razlog za izbjegavanje putovanja koja nisu nužna je taj što se u tim područjima brzo mijenja situacija i moglo bi se putnicima dogoditi da strane zemlje uvedu stroge mjere ograničenja kretanja u vrijeme dok su naši građani tamo, što će im otežati povratak kući.
Osobe koje dolaze iz tih područja u Hrvatsku bit će podvrgnute zdravstvenom nadzoru, tako da naši građani koji putuju u područja zahvaćena epidemijom trebaju znati da će biti povrgnuti zdravstvenom nadzoru po povratku u Hrvatsku.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
KABINET MINISTRA
Zagreb, 25.veljače 2020.

Kao što je navedeno u tekstu, više informacija mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova (http://www.mvep.hr/hr/).


S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, osobito u Italiju, vozačima i putnicima savjetuje...

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila...

Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da ...

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. ...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.

Kategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: ,
Država:BG - BugarskaKategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: Atyrau,
Država:KZ - Kazakstan


CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +381 11 414 6410, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2020 Cargoagent.NET