TRANSPORTNE VIJESTI MOKRI SU I SKLISKI KOLNICI U VEĆEM DIJELU ZEMLJE

MOKRI SU I SKLISKI KOLNICI U VEĆEM DIJELU ZEMLJE

mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje
Zbog prometne nezgode na autocesti A1 između čvora Zadar 2 i čvora Benkovac u smjeru Splita vozi se ograničenje brzine od 80 km/h, jednim trakom.
 
Na autocesti A4 Goričan-Zagreb , na 91. km u smjeru Zagreba pozivamo vozače na oprez zbog prometne nezgode.
 
Zbog iznimno velike količine padalina i poplavljenih kolnika veliki dio prometnica grada Zadra i šireg zadarskog područja (uključujući i Jadransku magistralu kod Starigrada, između Murvice i Zadra te Bibinja i Sukošana, županijsku cestu ŽC6007 Zadar-Ražanac) zatvorene su za promet. Savjetujemo vozačima da putovanje odgode do daljnjeg.
 
Državna cesta DC1 ispod nadvožnjaka Ilovac u Karlovcu zatvorena je za sav promet zbog poplavljenog kolnika. Obilazak za teretni promet je autocestom A1.
 
Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a na pojedinim dionicama cesta zbog velike količine vode na kolniku vozi se otežano uz zastoje i prekide prometa.
 
Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovce.
 
Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski ispilon.
 
Vozače upozoravamo da i tijekom dana, zbog smanjene vidljivosti uzrokovane pljuskovima i oblačnim vremenom, voze s uključenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.
 
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Zbog radova na brzoj cesti DC10 Vrbovec-Sveta Helena (od 5. km do 6,5. km) vozi se pretjacajnim trakom uz ograničenaje brzine od 60 km/h.
 
Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a uz zastoje se vozi na dionicama gdje traju radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.
 
Do 17. studenog na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom.

Između Sesveta i Dugog Sela do 15. rujna do 20,00 sati zatvorena je zona raskrižja Dugoselske ulice i ulice Bedema ljubavi. Obilazak je: Dugoselska-Ive Politea-Željeznička-Bedema ljubavi, i obrnuto.

Do 29. listopada bit će zatvorena Karlovačka cesta od odteretnog kanala Sava-Odra do Puškarićeve ulice, zbog radova. Obilazak: Karlovačka cesta - Remetinec - Jadranska avenija - Puškarićeva - Karlovačka cesta, i obrnuto.

Zbog oštećenja prijelazne naprave na Paškom mostu vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC3 u mjestu Lužan Biskupečki;
  • DC66 u naselju Marčana;
  • DC206 Valentinovo-Krapina.
 
U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
 
VOZAČI, OPREZ! POČINJE ŠKOLA!
U ponedjeljak, 4. rujna, počela je nova školska godina zbog čega u prometu sudjeluje i veliki broj djece. Vozače pozivamo na pojačan oprez u blizini škola i vrtića te ih podsjećamo da je u toj zoni brzina vožnje ograničena na 40 km/h. Roditeljima savjetujemo da prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda ponove najvažnije prometne propise (prijelaz pješačkog prijelaza, prijelaz semaforiziranih i nesemaforiziranih raskrižja...) koji su važni za njihov put od kuće do škole. Korisno je na školske torbe staviti reflektirajuće dijelove kako bi ih vozači za vrijeme kasnijih poslijepodnevnih i večernjih sati lakše uočili, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti. Djecu podsjećamo da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako su u grupi neka hodaju u koloni - jedan iza drugoga, a cestu prelaze samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, no neka pričekaju da se vozila zaustave.


Zbog povećane gustoće prometa u zonama radova vozi se u koloni uz povremene zastoje na:na Istarskom ipsilonu kod čvora L...

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, vlažni na mjestima pod maglom. U Lici ponegdje ima magle. Smanjena je vid...

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Zagreb-Goričan, kod čvora Komin (71+000 km) u smjeru Varaždina treba voziti oprezn...

Pozivamo vozače na pojačan oprez na autocestama:A1 na 304. km nakon čvora Pirovacu smjeru Splita, zbog prometne nesreće ...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.

Kategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: Dobrich,
Država:BG - BugarskaKategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: Porth,
Država:GB - Velika Britanija


CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +385 1 777 6116, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 0888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET