TRANSPORTNE VIJESTI NA ZAGREBAČKOJ OBILAZNICI (A3) IZMEĐU ČVOROVA POPOVEC I IVANJA REKA U SMJERU BREGANE (ZAPADA) VOZI SE USPORENO U KOLONI (4 KM), ZBOG POJAČANOG PROMETA U ZONI RADOVA.

NA ZAGREBAČKOJ OBILAZNICI (A3) IZMEĐU ČVOROVA POPOVEC I IVANJA REKA U SMJERU BREGANE (ZAPADA) VOZI SE USPORENO U KOLONI (4 KM), ZBOG POJAČANOG PROMETA U ZONI RADOVA.

na zagrebačkoj obilaznici (a3) između čvorova popovec i ivanja reka u smjeru bregane (zapada) vozi se usporeno u koloni (4 km), zbog pojačanog prometa u zoni radova.
Korisnike molimo za strpljenje.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Zagrebačka obilaznica (A3):
  • zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste sa po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja);
  • do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.
Autocesta A4 Goričan-Zagreb:
  • zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) promet teče dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Za sav promet zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Najava radova i događaja:

  • u srijedu 4. ožujka 2020. god. vozi se 8. Trofej Umag, jednodnevna biciklistička utrka. Trofej Umag vozi se na stazi dugoj 161 kilometara kroz gradove i mjesta sjeverozapadne Istre, središnje Istre te duž istočnog dijela Istre. U razdoblju od 11 do 15 sati, stvarat će se kolone i bit će privremena regulacija prometa na trasi utrke (Stela Maris-Umag-Zambratija-Sv. Marija na Krasu-Umag-Stela Maris);
  • u nedjelju, 8. ožujka 2020.god. vozi se 18. POREČ TROPHY, jednodnevna biciklistička utrka na stazi dugoj 156 kilometara kroz gradove i mjesta zapadne Istre (Hotel Parentium-Labinci-Kukci);
  • u periodu od 12. do 15 ožujka 2020.god. vozi se 17. Međunarodna etapna utrka „Istarsko proljeće“ na trasi u tri etape: Poreč-Pazin-Labin-Vižinada-Fažana-Umag.
  • 01.03.2020. u 23,00 sata započet će izvanredni prijevoz velikh dimenzija. Prijevoz polazi iz Luke Rijeke (Žabica) – DC8 – Franje Račkog -DC3 – NP Kikovica (sljedi zatvaranje A6 ) do Čv.Oštrovica u smjeru Rijeke , između 01,00-02,00 sati. na 15 minuta. Dalje po D3 – Karlovac – Sisak – Kutina – Virovitica – DC2- Varaždin – GP Dubrava Križovljanska.Teret se očekuje na GP Dubravi Križovljanskoj, 05.03.2020. u jutarnjim satima. Prijevoz će biti praćen od strane prometne policije i tehničke pratnje. Zbog iznimno velikih dimenzija, mole se sudionici u prometu, da nailaskom na pratnju tereta, poštuju upute prometne policije. Prijevoz će se odvijati noću između 22-05,30 sati.
Zbog zimskih uvjeta, promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu u Lici na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
 
PREPORUKE ZA PUTOVANJE U ITALIJU

Obzirom na trenutno stanje s velikim brojem zaraženih korona virusom (COVID-19) u pokrajinama Lombardija i Veneto na sjeveru Italije, u potpunosti prenosimo preporuke za putovanje koje je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (https://mmpi.gov.hr/aktualno/prometne-informacije/corona-virus-obavijesti/22110), izdalo dana 25. veljače 2020. na svojim internetskim stranicama.

OBAVIJEST ZA PRIJEVOZNIKE / Coronavirus (COVID -19)

S obzirom da za neke pokrajine ili države u kojima ima velik broj oboljelih ili brzo raste broj oboljelih, a trenutno nemamo dovoljno podataka o zemljopisnoj proširenosti infekcije i lakoći prijenosa s čovjeka na čovjeka na tim područjima, odlučeno je da se ta područja proglasi područjem zahvaćenim epidemijom.
U ovom trenutku područja zahvaćena epidemijom su cijela kontinentalna Kina, Koreja i pokrajine Lombardija i Veneto u Italiji.
Zabrane putovanja u ta područja nema, niti nema zabrane dolazaka ljudi iz tih područja u Hrvatsku.
Međutim, svim putnicima pa tako i prijevoznicima preporučuje se odgađanje ili otkazivanje putovanja u ta područja ako putovanja nisu nužna. Ako je putovanje nužno, treba se držati pravila čuvanja zdravlja na putovanju, koja su objavljena, između ostaloga i na web stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odnosno na https://www.hzjz.hr/
Dodatan razlog za izbjegavanje putovanja koja nisu nužna je taj što se u tim područjima brzo mijenja situacija i moglo bi se putnicima dogoditi da strane zemlje uvedu stroge mjere ograničenja kretanja u vrijeme dok su naši građani tamo, što će im otežati povratak kući.
Osobe koje dolaze iz tih područja u Hrvatsku bit će podvrgnute zdravstvenom nadzoru, tako da naši građani koji putuju u područja zahvaćena epidemijom trebaju znati da će biti povrgnuti zdravstvenom nadzoru po povratku u Hrvatsku.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
KABINET MINISTRA
Zagreb, 25.veljače 2020.

Kao što je navedeno u tekstu, više informacija mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova (http://www.mvep.hr/hr/).


S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, osobito u Italiju, vozačima i putnicima savjetuje...

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila...

Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da ...

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. ...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.ankara horoz lojİstİk kargo hİz. ve tİc. a.Ş. logo

Kategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: 06000 Ankara,
Država:TR - TurskaKategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: Užice,
Država:RS - Srbija


CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +381 11 414 6410, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2020 Cargoagent.NET