TRANSPORTNE VIJESTI PROHODNOST CESTA AŽURIRANO 9.9.2019. 08:55

PROHODNOST CESTA AŽURIRANO 9.9.2019. 08:55

prohodnost cesta ažurirano 9.9.2019. 08:55

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla mjestimce smanjuje vidljivost u unutrašnjoati, a ima je i na autocestama:

 • A1 između čvorova Otočac i Gornja Ploča;
 • A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

AUTOCESTA A2 ZAGAREB-MACELJ

 • kolona teretnih vozila pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije duga je oko 500 m;

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

 • opasnost je od životinje (pas) kod odmorišta Marsonija, molimo korisnike za dodatan oprez; 
 • kolona teretnih vozila kraj naplatne postaje BREGANA u smjeru Slovenije je oko 2 km.
BRZA CESTA SOLIN-.KLIS
 • zbog autobusa u kvaru na izlazu iz tunela Klis-Grlo u smjeru Dugopolja vozi se uz ograničenje brzine.
OPREZ, ŠKOLARCI SE VRAĆAJU NA CESTE!

U ponedjeljak, 9. rujna početak je nove školske godine, zbog čega će na cestama biti velik broj školaraca. S obzirom da su pješaci, osobito djeca, najosjetljiviji sudionici u prometu, od vozača se očekuje pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola, vrtića, kao i na ostalim cestama koje vode prema školama i vrtićima.

Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer će ona, barem na početku škole, biti neusredotočena i zaigrana kao da su još na odmoru. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h.

Roditelji, prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda, ponovite kako se pravilno ponaša u prometu, prođite s njima put do škole, upozorite ih na najopasnija mjesta, te ih podsjetite na najznačajnija prometna pravila.

• Nikad ne pretrčavajte cestu!
• Ne ometajte kretanje vozila!
• Hodajte pažljivo!
• Nikad ne izlazite na cestu između parkiranih automobila!
• Hodajte nogostupom ili pješačkom stazom!
• Cestu prelazite samo po zebri!
• Cestu prelazite na znak zelenog svjetla ili na znak policajca!
• Uvijek pogledajte lijevo pa desno, a cestu prelazite samo ako u blizini nema vozila!

Još jedno vrlo značajno pravilo odnosi se na roditelje, kad vozite svog predškolca ili školarca u školu ili vrtić, ne zaboravite ih vezati u odgovarajućoj auto-sjedalici na stražnjem sjedalu (do 135 cm visine), samostalno na stražnjem sjedalu (od 135 do 150 cm visine) ili na prednjem sjedalu ako su viša od 150 cm. Kako je navedeno u izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 92/14) u 4. članku. Ne zaboravite da pojas spašava život, a osobito dječji.

Kao i prethodnih godina Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi i ove, 2019. godine, organiziraju akciju Sigurno u školu s HAK-om namijenjenu prije svega djeci u dobi od 5 do 8 godina i njihovim roditeljima. Njome se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, osobito vozače na pojačani oprez u prometu u prvim danima rujna kad se zbog početka škole na naše ceste vraćaju školarci, među kojima je velik broj prvoškolaca koji se po prvi puta pojavljuju kao samostalni sudionici u prometu i predstavljaju potencijalnu opasnost.
 
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od 09. do 27. rujna, u noćnim satima od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro zatvarat će se pojedine dionice, zbog pregleda tunela:
 • 09., 10., 11. i 26.09. dionica od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora – smjer Rijeka;
 • 12. i 19.09. dionica od čvora Ravna Gora do čvora Delnice – smjer Rijeka;
 • 13., 16., 17., 18., 20. i 23.09. dionica od čvora Delnice do čvora Oštrovica – smjer Rijeka;
 • 23.09. dionica od čvora Karlovac do čvora Novigrad – oba smjera;
 • 24.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Rijeka;
 • 27.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Zagreb.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

 Između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I...

Molimo korisnike za strpljenje. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te držav...

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;autocesta A6 Rijeka-Zagreb;Jadranska magistrala (DC8);DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;Pa&...

Paški mostautocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnom cestom (DC27...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.horoz lojİstİk kargo hİzmetlerİ ve tİc. a.Ş. logo

Kategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: 34850 Istanbul,
Država:TR - TurskaKategorija tvrtke: Trgovačka tvrtka / Uvoz - izvoz
Grad: Belgrade,
Država:RS - Srbija


CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +381 11 414 6410, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2020 Cargoagent.NET