TRANSPORTNE VIJESTI U PROMETU JE SVAKODNEVNO VELIKI BROJ BICIKLISTA, MOPEDISTA I MOTOCIKLISTA.

U PROMETU JE SVAKODNEVNO VELIKI BROJ BICIKLISTA, MOPEDISTA I MOTOCIKLISTA.

u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista.

Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIEČNJA NA AUTOCESTAMA:
  • zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb poslije čvora Bosiljevo u smjeru Rijeke (8+500km) vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine na 60 km/h.
  • prometna nesreća na autocesti A1 između čvora SKRADIN i čvora PIROVAC (304+100 km) u smjeru Zagreba
  • na autocesti A7 u smjeru Zagreba između čvora RUJEVICA i čvora DIRAČJE kolona je oko 2 km
 
Za sve skupine vozila otvoreni su:
  • A1 Zagreb-Split-Ploče (vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h zbog vjetra na dijelu između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
  • Paški most (DC106);
  • Krčki most (DC102);
  • Jadranska magistrala (DC8) od Senja do Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.
RADOVI:
  • 11. i 12.07. od 07:00 do 17:00 sati zbog radova će biti zatvorena ŽC4030 Pleternica-Ferovac. Obilazak je preko Jakšića.
Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.


Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je i dalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače o...

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici te na dionicama autoceste A1 čvor Otočac-čvor Gornja Ploča i tunel Sv...

Ima je na autocesti A6 između tunela Tuhobića i vijadukta Bukovo (50-100m) i A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove ...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.

Kategorija tvrtke: Transportna tvrtka / Autoprijevoznik
Grad: Ivanjica,
Država:RS - Srbija

gefco logo

Kategorija tvrtke: Transportna / Špediterska tvrtka / Logistička tvrtka
Grad: 92400 Paris,
Država:FR - Francuska


CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +385 1 777 6116, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 0888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET