TRANSPORTNE VIJESTI ZBOG GUSTOG PROMETA ZABILJEŽENE SU KOLONE

ZBOG GUSTOG PROMETA ZABILJEŽENE SU KOLONE

zbog gustog prometa zabilježene su kolone
AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE:
 • kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije duga je oko 1,5 km.
ISTARSKI IPSILON:
 • u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 8 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon;
 • povremeno je kolona i zastoj pred tunelom Učka u smjeru Rijeke.

KRČKI MOST (DC102):
 • povremeno kolone i zastoji u smjeru kopna zbog gustoće prometa i veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Čavle u smjeru Rijeke zatvorena je vozna traka (od 78.km + 000 do 78.km+500) te se prometuje usporeno jednim trakom, zbog ulja na kolniku.
 
Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a srednje gust na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.
 
Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Vožnje u kolonama i povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su u tijeku radovi, posebice za vrijeme povećane gustoće prometa. Savjetujemo održavanje sigurnosnog razmaka između vozila i prilagodbu brzine uvjetima na cestama.

Na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zbog sanacije kolnika između čvorova Luka i Sveta Helena vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.
 
Za sav promet zatvorene su ceste:
 • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
 • DC502 Smilčić-Pridraga;
 • ŽC5042 Višnjan-Tićan.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
 • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;
 • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
 • DC3 u mjestu Lužan Biskupečki;
 • DC66 u naselju Marčana;
 • DC206 Valentinovo-Petrovsko.
VOZAČI, OPREZ! POČINJE ŠKOLA!
U ponedjeljak, 4. rujna počinje nova školska godina zbog čega će na našim prometnicama biti veliki broj djece. Vozačima savjetujemo povećan oprez i izuzetno opreznu vožnju u blizini škola i vrtića. Roditeljima savjetujemo da prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda ponove najvažnije prometne propise (prijelaz pješačkog prijelaza, prijelaz semaforiziranih i nesemaforiziranih raskrižja...) koji su važni za njihov put od kuće do škole. Korisno je na školske torbe staviti reflektirajuće dijelove kako bi ih vozači za vrijeme kasnijih poslijepodnevnih i večernjih sati lakše uočili, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti. 

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzineMokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i na sjeverozapadu Hrvatske. Jak vjetar usporava promet na ...

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura na cestama kroz unutrašnjost upozorav...

Opreznije treba voziti autocestom A1 kod odmorišta Lički Osik (na 175.km), zbog opasnosti od naleta na psa. ...

Pozivamo vozače na pojačan oprez na cestama u unutrašnjosti Dalmacije, zbog povremene tuče koja pada. Vozi se uz ...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.
CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +385 1 777 6116, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 0888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET