TRANSPORTNE VIJESTI IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

izvanredne situacije i ograniČenja na autocestama:
  • prometna nesreća (nalet na signalizaciju) na autocesti A6 na 69+500 km između čvora OŠTROVICA i naplatne postaje RIJEKA - GROBNIK u smjeru Rijeke, promet teče uz ograničenje brzine od 80 km/h.
  • prometna nesreća ( slijetanje vozila ) na A3 oko 147. km između odmorišta NOVSKA i čvora OKUČANI u smjeru Lipovca
  • kolona vozila u pokretu na autocesti A3 između čvora IVANJA REKA i MOSTA SAVA u smjeru Bregane proteže se oko 1 km. 
Zbog prometne nesreće na DC1 na Slunjskom mostu vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometne policije. 

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar. 
 
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).
 
Na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i mokrog kolnika.
 
Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Radovi:
  • 10.07. 2019. na DC40 Sv. Kuzam – Bakar I (DC8), vozit će se suženim kolnikom, uz privremenu regulaciju.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova. 

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim kratkim svjetlima.
 

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.


Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici te na dionicama autoceste A1 čvor Otočac-čvor Gornja Ploča i tunel Sv...

Ima je na autocesti A6 između tunela Tuhobića i vijadukta Bukovo (50-100m) i A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove ...

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I PRIJEVOZA


Cargoagent.net je internet transportna burza koja predlaže usluge transporta i špedicije za tvrtke iz Hrvatske, Balkana i cijele Europe. Naša burza tereta i prijevoza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih poduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.limanlı lojistik hizmetleri san.tic.ltd.sti. logo

Kategorija tvrtke: Transportna / Špediterska tvrtka / Logistička tvrtka
Grad: 35000 Izmir,
Država:TR - Turska

belisar d.o.o. logo

Kategorija tvrtke: Transportna / Špediterska tvrtka / Logistička tvrtka
Grad: Brcko,
Država:BA - Bosna i Hercegovina


CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +385 1 777 6116, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 0888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET